Zdravý recept

Vývar z drůbežích kostí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vývar z drůbežích kostí 5 1
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30562
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Celer - nať
2 stroužek Česnek
180 g Cibule
2 g Hřebíček
2 ks Kuřecí skelety
180 g Mrkev kořen
2 g Pepř černý celý
4 g Sůl
3 g Tymián sušený
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 238kJ
3% Sacharidy 11 g
138% Tuky 104 g
21% Sodík 422 mg
3% Bílkoviny 1 g
Vývar z drůbežích kostí
  • Vývar z drůbežích kostí
  • 1
  • Vývar z drůbežích kostí
  • 2
  • Vložit obrázek

Vývar z drůbežích kostí postup přípravy receptu:

1

Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.

2

Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.

3

Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vývar z drůbežích kostí
Různé vývary dělám docela často, ale tady tento doporučit nemůžusorry Je tam hodně soli a taky koření. Já osobně hřebíček nedávám vůbec, ale na 1 gram jsem napočítala 20 kusů....když bych dala, tak maximálně jeden kus. Tymián jsem přidala čerstvý, sušený přidávám do jídla jen po špetkách. Cibuli rozkrojím a pokud má hezkou slupku, tak po omytí přidávám i s ní. Do tohoto vývaru bych přidala nové koření a petržel, nebo alespoň nať, tak jako u celeru. Vývary se i fajn zamrazují k dalšímu použití, ale tady pozor na sůl a koření!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept