Vývar z drůbežích kostí

135 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme.
  • 2
    Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou odstraníme tuk a pěnu.
  • 3
    Přecezený vývar můžeme použít jako základ omáček, nebo jej podáváme s vařenými nudlemi jako polévku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Vývar z drůbežích kostí
Různé vývary dělám docela často, ale tady tento doporučit nemůžu😬 Je tam hodně soli a taky koření. Já osobně hřebíček nedávám vůbec, ale na 1 gram jsem napočítala 20 kusů....když bych dala, tak maximálně jeden kus. Tymián jsem přidala čerstvý, sušený přidávám do jídla jen po špetkách. Cibuli rozkrojím a pokud má hezkou slupku, tak po omytí přidávám i s ní. Do tohoto vývaru bych přidala nové koření a petržel, nebo alespoň nať, tak jako u celeru. Vývary se i fajn zamrazují k dalšímu použití, ale tady pozor na sůl a koření!