Jehněčí ragú s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú s bílou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
120 g | Cibule |
1500 g | Jehněčí plec |
150 g | Kedlubna |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl hrubozrnná |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 329,2mg |
Draslík | 956,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Kedlubna, Pepř černý celý, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí ragú s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené. |
2 | Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk. |
3 | Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř. |
4 | Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky. |
5 | Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel. |
6 | Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.