Recept

Jehněčí ragú s bílou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30566

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
120 g Cibule
1500 g Jehněčí plec
150 g Kedlubna
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
200 g Pórek
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl hrubozrnná
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
6% Sacharidy 22 g
146% Tuky 109 g
93% Sodík 2 g
99% Bílkoviny 56 g

Jehněčí ragú s bílou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.

2

Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.

3

Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.

4

Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.

5

Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.

6

Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept