Jednoduchý recept

Těsto na bábovku s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 30584

Ingredience

20 g Cukr moučkový
20 g Droždí sušené
100 g Hrozinky
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
300 g Máslo čerstvé
15 g Sůl
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 065kJ
13% Sacharidy 48 g
40% Tuky 30 g
32% Sodík 640 mg
21% Bílkoviny 12 g

Těsto na bábovku s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Sušené droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít.

2

V míse promícháme mouku, sůl, cukr, přidáme vejce, máslo, hrozinky, přilijeme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Mísu s těstem překyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vykynout. Těsto bude kynout asi hodinu.

3

Formu na bábovku naplníme těstem asi jen z poloviny, jelikož těsto při pečení ještě nabyde na objemu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept