Houbová polévka s kari kořením

105 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3697 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
41 g
Sacharidy
620 g
Vláknina
236 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby - Jidášovo ucho - opláchneme a namočíme ve 2 dl houbového bujonu. Po 10 minutách houby scedíme.
  • 2
    Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli, česnek a zeleninu pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném bylinkovém másle zeleninu podusíme, okořeníme ji kari kořením, mletým kmínem, černým pepřem, přilijeme 1 litr houbového bujonu a přivedeme k varu.
  • 3
    Vložíme houby, (dáváme pozor, aby se nám rýže nerozvařila). Polévku osolíme a vaříme při mírné teplotě 8-10 minut.
  • 4
    Každou porci polévky posypeme omytými lístky řeřichy.
  • 5
    Bujon z hub [30579]:
  • 6
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 7
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 8
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 9
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 10
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 11
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.