Recept

Králík na medvědím česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3060
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Česnek medvědí
2 ks Cibule
1 ks Citrony
400 ml Hovězí vývar základní
1 kg Králičí maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
5% Sacharidy 17 g
50% Tuky 37 g
25% Sodík 492 mg
99% Bílkoviny 56 g

Králík na medvědím česneku postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

2

Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso, cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a zvolna vaříme cca 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.

3

Vývar scedíme přes síto, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku utřenou s máslem a zvolna asi 5minut provaříme.

4

Medvědí česnek očistíme, nakrájíme na nudličky a se zakysanou smetanou přimícháme do omáčky. Dochutíme solí a lžičkou citronové šťávy. Vložíme hotové maso, prohřejeme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept