Zeleninová podzimní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová podzimní polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fronkova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (7%) |
ID receptu: | 30600 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Brambory |
18 g | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
800 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
1,8 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 483,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Jablka, Kari koření, Pomeranče, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová podzimní polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, brambory a mrkev nakrájené na větší kostky, 3 utřené stroužky česneku a necháme cca 5 minut zpěnit. |
2 | Přisypeme kari, oloupanou kůru z 1 pomeranče, přilijeme vývar, nakrájená konzervovaná rajčata, na kostky nakrájená sladší jablka, sušenou bazalku, sůl, pepř. |
3 | Vaříme zvolna pod pokličkou cca 30 minut do změknutí. |
4 | Vyjmeme pomerančovou kůru a rozmixujeme, přilijeme šťávu z 1 pomeranče. |
5 | Zdobíme např. bylinkovými krutony. |
Poznámka
Místo drůbežího vývaru lze použít vývar zeleninový.