Zdravý recept

Avokádové pyré - Guacamole

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30611

Ingredience

2 ks Avokádo
2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 ks Feferony
0,5 hrst Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
250 g Rajčata
1 špetka Sůl
20 ks Tortilla chips

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 88 mg
7% Bílkoviny 4 g

Avokádové pyré - Guacamole postup přípravy receptu:

1

Omyté, ale neoloupané zralé avokádo podélně rozřízneme nožem až k pecce. Kroutivým pohybem proti sobě obě poloviny pomalu oddělíme. Nožem vykrojíme pecku. Takto si připravíme obě avokáda. Dužinu vydlabeme opatrně lžící tak, abychom nepoškodili slupku. Vydlabanou dužinu přendáme do mísy, pokapeme limetkovou šťávou a rozmixujeme na pyré. Slupky ve tvaru misek dáme stranou.

2

Zralá rajčata omyjeme, ostrým nožem křížem nařízneme a dáme do vroucí vody, ihned zchladíme. Slupku oloupeme a vyndáme i jádra. Dužinu nasekáme nadrobno.

3

Omyjeme jarní cibulky a nakrájíme na tenká kolečka. Omyté chilli papričky a feferonku nakrájíme nadrobno, předtím je ale zbavíme semen.

4

Zelenou petrželku a koriandr opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Nakrájíme nebo nasekáme je najemno.

5

V míse smícháme nakrájená rajčata, cibulky, feferonku i chilli papričky a přidáme avokádové pyré. Zakápneme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

6

Slupky z avokáda položíme na talíř a naplníme je avokádovým pyré. Talíř doplníme tortilla chipsy a limetkou, nakrájenou na tenká kolečka.

Poznámka

Guacamole patří mezi klasiku mexické kuchyně. Stalo se její nedílnou součástí. Je vhodné jej podávat s tortillami, chlebem nebo tacos.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept