Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30629

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
Bujon z holoubat [30620]
0,5 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 345kJ
8% Sacharidy 30 g
127% Tuky 95 g
138% Sodík 3 g
94% Bílkoviny 53 g

Holubí bujon s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé bílé hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Čerstvý rozmarýn omyjeme, osušíme a prsty natrháme na menší kousky.

2

V hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn s hříbky, ochutíme pepřem, kmínem a krátce orestujeme.

3

Přilijeme 1 l holubího bujonu a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, přimícháme 1 lžičku citronové šťávy a pomalu vaříme asi 10 minut.

4

Dochutíme solí a podáváme.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Poté k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 l bílého vína, 1 l vody, 1 lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), potom z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept