Recept

Kořeněná zelňačka s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 30633

Ingredience

60 g Celer bulvový
2 ks Cibule
30 g Houby sušené
250 g Klobása ostravská
1 kávová lžička Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká
60 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
50 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
240 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek
300 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
5% Sacharidy 18 g
82% Tuky 61 g
16% Sodík 312 mg
38% Bílkoviny 22 g

Kořeněná zelňačka s houbami postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, zelí překrájíme, zeleninu oloupeme, česnek utřeme se špetkou soli, cibuli nakrájíme najemno. Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme doměkka maso s houbami a celou klobásou. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu, zelí i s nálevem a dovaříme.

2

V mezičase v silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji 200 ml vody, když se začne jíška vařit, zašleháme vývar se zelím, z něhož jsme vyjmuli maso, kořenovou zeleninu a klobásu. Vše nakrájíme na drobnější kostky a vrátíme do polévky. Před koncem varu ochutíme pepřem, majoránkou a utřeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept