Žebírka Champvallon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka Champvallon
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30635 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
300 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
2000 g | Jehněčí žebírka |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 273,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí žebírka, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka Champvallon postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme a osmahneme na něm posolená a opepřená žebírka. Ta poté vyskládáme do zapékací nádoby. Máslo rozpustíme, přimícháme mouku a povaříme 5 minut za stálého míchání. Zalijeme vroucím vývarem. Cibuli a brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, které rozprostřeme na maso. |
2 | Přidáme svazek bylin, zalijeme omáčkou a dáme péct na 75 minut při teplotě 190 °C. |