Recept

Ragú z jehněčího masa

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30637

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
100 g Chřest bílý
100 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
200 g Hrášek
1500 g Jehněčí plec
200 g Kedlubna
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
60 ml Olej stolní
200 g Rajčata
200 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
6% Sacharidy 23 g
139% Tuky 104 g
20% Sodík 396 mg
99% Bílkoviny 56 g

Ragú z jehněčího masa postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme od přebytečného tuku a pokrájíme na větší kostky.

2

Osmahneme na rozpáleném oleji cca 10 minut. Zaprášíme moukou a necháme restovat 5 minut. Podlijeme vínem, povaříme 5 minut, poté přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, svazek bylinek a vývar.

3

Přiklopené dusíme 45 minut. Naběračkou odstraníme přebytečný tuk.

4

Cibulky, mrkev a kedlubny oloupeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody. Brambory očistíme a dáme vařit.

5

Stejně tak chřest, z kterého po uvaření odkrojíme špičky, které přidáme s ostatní vařenou zeleninou a hráškem do omáčky.

6

Osolíme a opepříme dle chuti a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept