Jednoduchý recept

Kuře pečené v římském hrnci

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře pečené v římském hrnci 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 30647
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
600 g Brambory
180 g Cibule
1200 g Kuře
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
3 špetka Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 620kJ
6% Sacharidy 23 g
76% Tuky 57 g
30% Sodík 610 mg
112% Bílkoviny 63 g

Kuře pečené v římském hrnci postup přípravy receptu:

1

Kuře osolíme, opepříme a vložíme do římského hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájené brambory a slaninu.

2

Přisypeme tymián, osolíme a opepříme.

3

Pečeme 75 minut při 200 °C.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře pečené v římském hrnci
Připravovala jsem kuřecí čtvrtky, slaninu jsem měla domácí uzenou a vynechala jsem úplně koření. Brambory jsem trochu osolila. Jídla z římského hrnce maximálně zachovají chuť použitých surovin, dusí se ve vlastní šťávě. Kdo chce mít trochu kůrčičku, tak ke konci přípravy odstraní horní díl hrnce. Římský hrnec se před naplněním musí na cca 15 - 30 minut ponořit do studené vody a vkládá se do studené trouby . Za mě každopádně palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept