Kuře v solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v solné krustě
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30654 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1300 g | Kuře |
6 g | Petržel - nať |
2000 g | Sůl hrubozrnná |
6 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 243,8mg |
Draslík | 650,7mg |
Vláknina | 703,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře v solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Kuře potřeme olejem, posypeme polovinou sekaného tymiánu a petrželkou. |
2 | Zbytek bylinek vložíme do kuřete společně s nasekaným česnekem. |
3 | Zapékací nádobu vysypeme solí a navrch umístíme kuře, které jsme obalili v soli. |
4 | Pečeme 105 minut při 220°C. |
Poznámka
Servírujeme teplé.