Klasické české bramboráky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasické české bramboráky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30658 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 špetka | Kmín drcený |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 874,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 114,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Klasické české bramboráky postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme kmín, vejce, mouku, česnek utřený se špetkou soli a zbylou sůl. |
2 | Umícháme těsto, z něho na rozpáleném oleji či sádle lžící tvoříme placičky a postupně smažíme po obou stranách. |
Poznámka
Tuku použijeme množství podle velikosti pánve a podle potřeby.