Recept

Holubí bujon s mangovým chutney

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30662

Ingredience

4 polévková lžíce Chutney mangové
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
Bujon z holoubat [30620]
0,5 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
Holubí bujon s mangovým chutney
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,120 kcal
Kilojoule 4 684kJ
13% Sacharidy 47 g
128% Tuky 96 g
130% Sodík 3 g
96% Bílkoviny 54 g

Holubí bujon s mangovým chutney postup přípravy receptu:

1

Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. V hrnci na bylinkovém másle cibuli s černým pepřem krátce restujeme, ještě přimícháme 1 lžičku kari koření, přilijeme 1 l holubího bujonu, který přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme. Po 5 minutách přimícháme 4 lžíce mangového chutney a vaříme ještě 4-6 minut.

2

Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou, dochutíme solí a podáváme.

3

Bujon z holoubat [30620]:

4

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

5

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

6

Poté k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 l bílého vína, 1 l vody, 1 lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

7

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

8

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

9

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce), potom z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept