Recept

Vařená čočka s volským okem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařená čočka s volským okem 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 30675

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
300 g Čočka velkozrnná
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 792kJ
14% Sacharidy 50 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 212 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vařená čočka s volským okem postup přípravy receptu:

1

Cibuli najemno nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.

2

Přebranou a propláchnutou čočku necháme namočenou v litru vody alespoň půl hodiny. Poté ji uvaříme do měkka.

3

V mezičase v hlubokém rendlíku na dvou lžících tuku zpěníme cibuli, přimícháme mouku, usmažíme světlou jíšku. Poté do ní zašleháme 300 ml vody a alespoň patnáct minut provaříme.

4

K hotové jíšce přidáme uvařenou čočku, dochutíme octem, česnekem, pepřem, ještě necháme prohřát. Osolíme špetkou soli.

5

Jako přílohu volíme volská oka, která usmažíme na zbylém tuku. Hotová klademe na talíře na čočku.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařená čočka s volským okem
Vařená čočka s volským okem je velice jednoduchým receptem na čočku. Zvládne ho každý a určitě vám bude chutnat tak jako celé naší rodině. Dáváme pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept