Vařené jáhly se smaženou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené jáhly se smaženou cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30678 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Jáhly - loupané proso |
40 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Vařené jáhly se smaženou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Jáhly prolijeme vroucí vodou a dáme vařit do studené vody (vody v poměru jako při vaření rýže). Když jsou jáhly vařené, osolíme a servírujeme polité drobně krájenou cibulí, kterou jsme usmažili na tuku. |
Poznámka
Uvařené jáhly můžeme smíchat s drobně pokrájeným uzeným masem usmaženým s cibulkou na tuku. Můžeme přimíchat posekanou petrželovou nať.