Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 3068

Ingredience

20 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tvrdý
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
0,2 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
11% Sacharidy 38 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 177 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tvarohový trhanec postup přípravy receptu:

1

Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.

2

Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.

3

Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept