Zapečená jahelná kaše se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená jahelná kaše se švestkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30681 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
300 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Máslo čerstvé |
75 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
250 g | Švestky sušené |
3 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 208,0mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Voda pitná, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená jahelná kaše se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme do horké vody se špetkou soli vařit. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko, přidáme polovinu másla a pilně mícháme. Před koncem varu vsypeme polovinu cukru. |
2 | V mezičase uvaříme sušené švestky, přecedíme, necháme okapat, vypeckujeme a rozpůlíme. |
3 | Pekáček vymažeme tukem, na dno dáme polovinu uvařených jáhel, poklademe švestkami a překryjeme zbylými jáhly. Vše zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a na ně rozložíme pokrájenou druhou polovinu másla. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny až čtyřicet minut. Hotový jahelník sypeme skořicovým cukrem. |