Jednoduchý recept

Zapečená jahelná kaše se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30681

Ingredience

100 g Cukr krupice
300 g Jáhly - loupané proso
75 l Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
250 g Švestky sušené
1 polévková lžíce Tuk rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

466% Kalorie 9,201 kcal
Kilojoule 38 498kJ
273% Sacharidy 983 g
411% Tuky 308 g
7% Sodík 137 mg
1094% Bílkoviny 615 g

Zapečená jahelná kaše se švestkami postup přípravy receptu:

1

Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme do horké vody se špetkou soli vařit. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko, přidáme polovinu másla a pilně mícháme. Před koncem varu vsypeme polovinu cukru.

2

V mezičase uvaříme sušené švestky, přecedíme, necháme okapat, vypeckujeme a rozpůlíme.

3

Pekáček vymažeme tukem, na dno dáme polovinu uvařených jáhel, poklademe švestkami a překryjeme zbylými jáhly. Vše zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a na ně rozložíme pokrájenou druhou polovinu másla.

4

Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny až čtyřicet minut. Hotový jahelník sypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept