Zapečená jahelná kaše se švestkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
9201 kcal
Bílkoviny
615 g
Tuky
308 g
Sacharidy
983 g
Vláknina
11 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme do horké vody se špetkou soli vařit. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko, přidáme polovinu másla a pilně mícháme. Před koncem varu vsypeme polovinu cukru.
  • 2
    V mezičase uvaříme sušené švestky, přecedíme, necháme okapat, vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 3
    Pekáček vymažeme tukem, na dno dáme polovinu uvařených jáhel, poklademe švestkami a překryjeme zbylými jáhly. Vše zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a na ně rozložíme pokrájenou druhou polovinu másla.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny až čtyřicet minut. Hotový jahelník sypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.