Recept

Jablečná zemlbába s tvarohem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30689

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Hrozinky
1 špetka Muškátový oříšek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
1 ks Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
16% Sacharidy 56 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 44 mg
32% Bílkoviny 18 g

Jablečná zemlbába s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky, tvaroh rozšleháme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na plátky.

2

Do tvarohu vmícháme jablka, cukr a strouhanou citronovou kůru.

3

Do olejem vymazaného pekáče vkládáme střídavě veku, kterou pokapeme třetinou rozpuštěného másla a potřeme tvarohem s jablky, na něž nasypeme třetinu hrozinek a posypeme špetkou skořice. Vrchní vrstva musí být plátky veky. Vše poté zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a špetkou muškátového oříšku a pečeme v předehřáté troubě, dokud povrch veky nezrůžoví.

4

Porce servírujeme sypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept