Holubí bujon s bambusovými výhonky

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládané bambusové výhonky scedíme z nálevu, necháme odkapat a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hmoždíři rozdrtíme zelený pepř a v hrnci na bylinkovém másle pepř krátce restujeme, přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, pak přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu a snížíme teplotu.
  • 3
    Přidáme bambusové klíčky, které vaříme 4-5 minut.
  • 4
    Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou, dochutíme solí a podáváme.
  • 5
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 6
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 7
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 8
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 9
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 10
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 11
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.