Holubí bujon s bambusovými výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí bujon s bambusovými výhonky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30693 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Bambusové výhonky |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Bujon z holoubat [30620] | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
0,5 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule červená |
1 kg | Holub |
3 ks | Jalovec |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
0,5 l | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Pažitka, Sůl, Celer bulvový, Holub, Pepř černý celý, Petržel kořen, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Omáčka sojová světlá, Celer - nať, Cibule červená, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Holubí bujon s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:
1 | Nakládané bambusové výhonky scedíme z nálevu, necháme odkapat a pokrájíme na nudličky. |
2 | V hmoždíři rozdrtíme zelený pepř a v hrnci na bylinkovém másle pepř krátce restujeme, přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, pak přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu a snížíme teplotu. |
3 | Přidáme bambusové klíčky, které vaříme 4-5 minut. |
4 | Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou, dochutíme solí a podáváme. |
5 | Bujon z holoubat [30620]: |
6 | Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky. |
7 | V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme. |
8 | Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce. |
9 | Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával. |
10 | Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem. |
11 | Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek. |