Recept

Holubí bujon s bambusovými výhonky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30693

Ingredience

200 g Bambusové výhonky
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
Bujon z holoubat [30620]
0,5 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,025 kcal
Kilojoule 4 289kJ
9% Sacharidy 31 g
124% Tuky 93 g
142% Sodík 3 g
94% Bílkoviny 53 g

Holubí bujon s bambusovými výhonky postup přípravy receptu:

1

Nakládané bambusové výhonky scedíme z nálevu, necháme odkapat a pokrájíme na nudličky.

2

V hmoždíři rozdrtíme zelený pepř a v hrnci na bylinkovém másle pepř krátce restujeme, přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, pak přilijeme 1 litr holubího bujonu, který přivedeme k varu a snížíme teplotu.

3

Přidáme bambusové klíčky, které vaříme 4-5 minut.

4

Bujon posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou, dochutíme solí a podáváme.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept