Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 3070 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Čočka jedlá |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 892,7mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Cukr krupice, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek. |
2 | Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem. |
3 | Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku. |
4 | Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou. |