Recept

Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 3070

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
400 g Těstoviny Tagliatelle
4 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
150 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
31% Sacharidy 113 g
18% Tuky 14 g
39% Sodík 781 mg
48% Bílkoviny 27 g

Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.

2

Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.

3

Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.

4

Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept