Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30710 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Kari koření |
500 g | Krůtí prsa |
100 g | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Kari koření, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou postup přípravy receptu:
1 | Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. |
2 | Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut. |
3 | Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut. |
4 | Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme. |