Recept

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30711

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 ks Citrony
600 g Kachní prsa
20 ml Likér pomerančový
1 ks Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 448kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 311 mg
58% Bílkoviny 32 g

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kůží dolů je opékáme na suché rozehřáté pánvi asi 7 minut dokřupava. Obrátíme a opékáme dalších 7 minut.

2

Vypečenou šťávu smícháme se šťávou z 1 pomeranče a likérem. Chvíli povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru.

3

Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme mátou a plátky citronu.

4

Vhodnou přílohou jsou špagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept