Recept

Holubí polévka s kuřecím masem a jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30712

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
100 g Jogurt bílý
200 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
150 g Pastinák
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Pórek
3 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno portské
1 špetka Šafrán
Bujon z holoubat [30620]
0,5 polévková lžíce Celer - nať
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1 kg Holub
3 ks Jalovec
150 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,165 kcal
Kilojoule 4 875kJ
13% Sacharidy 47 g
123% Tuky 92 g
136% Sodík 3 g
116% Bílkoviny 65 g

Holubí polévka s kuřecím masem a jogurtem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pastinák a rajčata. Cibulku s pastinákem pokrájíme na tenká kolečka. Rajčata zbavená semínek pokrájíme na osminky.

2

Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na nudličky. Petrželku kudrnku omyjeme, necháme odkapat a otrháme lístky, které odložíme na ozdobu.

3

V 1 litru holubího bujonu povaříme při mírné teplotě zeleninu s masem přibližně 10 minut. Přilijeme 1 dl portského bílého vína, dochutíme solí, mletou paprikou a bílým mletým pepřem, vaříme 2 minuty. Nakonec opatrně přimícháme vyšlehaný bílý jogurt.

4

Polévku podáváme ozdobenou lístky petrželky kudrnky.

5

Bujon z holoubat [30620]:

6

Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.

7

V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.

8

Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.

9

Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.

10

Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.

11

Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept