Jednoduchý recept

Syrský falafel

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30733

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Cizrna
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
4 ks Koriandr čerstvý
0,3 l Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Petržel - nať
1 špetka Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 531kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 91 mg
9% Bílkoviny 5 g

Syrský falafel postup přípravy receptu:

1

Římský hrách (cizrnu) smícháme se sodou, zalijeme vodou a do druhého dne necháme namáčet.

2

Oloupeme cibuli a česnek a nadrobno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme, nasekáme je a smícháme s namočeným hrachem, cibulí a česnekem. Romixujeme na pyré. Vzniklou hmotu promícháme s kypřicím práškem a kořením. Ochutíme solí a vytvarujeme kuličky.

3

Olej rozpálíme a kuličky v něm smažíme cca 4-5 min. dohněda. Necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.

4

Jako přílohu můžeme použít jogurt dochucený římským kmínem a harissou, doplnit můžeme zeleninovým salátem.

Poznámka

Čas přípravy je 30 min. a doba na bobtnání cizrny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept