Recept

Vepřové maso podušené s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30749

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel - nať
400 g Vepřové kotlety
200 ml Vývar zeleninový
1 špetka Šalotka
115 ml Šťáva jablečná 100%
170 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
7% Sacharidy 24 g
17% Tuky 12 g
16% Sodík 314 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vepřové maso podušené s ovocem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme libové vykostěné vepřové kotlety, které orestujeme dohněda. Potom maso z pánve vyndáme a přendáme ho do pekáčku.

2

V kastrůlku podusíme šalotku s nakrájenými žampióny, zaprášíme moukou a dusíme 6 minut. Potom vlijeme vývar, jablečný mošt a občas promícháme. Trvá to zhruba tak dlouho, než se mouka nerozpustí. Poté ochutíme hořčicí a černým pepřem. Nakonec vše okořeníme, vzniklý sůsek vaříme, dokud nám nezhoustne.

3

Jablko bez jader nakrájíme na plátky a poklademe na steaky. Vzniklou omáčkou steaky přelijeme. Maso, které je v zakrytém pekáčku, pečeme v troubě při teplotě 180 °C., asi tak 60-75 minut, dokud nám pěkně nezměkne. Hotové jídlo podáváme s čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept