Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Kynutá bábovka 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 3075
Kategorie: Bábovky

Ingredience

1 ks Citrony
20 g Cukr krupice
30 g Droždí
20 g Hrozinky
50 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 219kJ
11% Sacharidy 38 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 114 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kynutá bábovka postup přípravy receptu:

1

Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.

2

Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.

3

Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Kynutá bábovka
U receptu na kynuté těsto, kde je poměr mouky a tekutiny 1:1 sotva uděláte "hustší těsto", jak se píše v postupu.
 
bruschetta
Kynutá bábovka
A opravdu jen 20 g cukru krupice? sick

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept