Kynutá bábovka

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na bábovku vymastíme slabě máslem a vysypeme moukou. Po obvodu vyložíme formu celými, oloupanými mandlemi.
  • 2
    Z uvedených přísad vypracujeme hustší těsto, přidáme rozinky a formu do tří čtvrtin naplníme. Necháme půl hodiny kynout.
  • 3
    Ve středně teplé troubě pečeme asi 1 hodinu. Špejlí zkusíme, zda je bábovka upečená, vyklopíme ji a ještě teplou pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Kynutá bábovka
A opravdu jen 20 g cukru krupice? 🤢
Anonymní uživatel
út 24. 1. 2017
Kynutá bábovka
U receptu na kynuté těsto, kde je poměr mouky a tekutiny 1:1 sotva uděláte "hustší těsto", jak se píše v postupu.