Jednoduchý recept

Žlutá hrachová polévka s masem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30764

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Hrách loupaný
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 špetka Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 g Vepřová žebra
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 989kJ
18% Sacharidy 64 g
41% Tuky 31 g
8% Sodík 155 mg
77% Bílkoviny 43 g

Žlutá hrachová polévka s masem postup přípravy receptu:

1

Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.

2

Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.

3

Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.

Poznámka

jako přílohu můžeme použít toastový chléb nebo knackenbrot použijeme naložená žebírka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept