Ravioli jablečné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli jablečné
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30770 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
700 g | Jablka |
250 g | Listové těsto |
50 g | Marmeláda meruňková |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 187,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli jablečné postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu. |
2 | Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme. |
3 | Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře. |
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.
Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.