Jednoduchý recept

Ravioli jablečné

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept
1 2 Ravioli jablečné 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 30770
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Cukr moučkový
700 g Jablka
250 g Listové těsto
50 g Marmeláda meruňková
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
21% Sacharidy 75 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 60 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ravioli jablečné postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce s trochou vody, přisypeme cukr, přidáme lžíci másla a povaříme 5 až 7 minut. Přebytečnou vodu slijeme, necháme vychladnout a k jablkům přimícháme meruňkovou marmeládu.

2

Listové těsto vyválíme na tenký plát, tvořítkem vykrájíme kolečka, na která poklademe jablečno-meruňkovou směs, těsto přehneme, okraje spojíme a zpevníme.

3

Do hrnce s vroucí vodou přidáme špetku soli, nasypeme do ní ravioli a zvolna povaříme 15 minut. Scedíme a ještě teplé rozdělíme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Ravioli jablečné
Velká škoda, že není u receptu autorem přidaná fotka výsledného díla. Moc ráda bych viděla, jak vypadá 15 minut vařené listové těsto naplněné rozvařenými jablky. Spíš doporučuji naplnit ochucenými hrubě nastrouhanými jablky a upéct ve více vyhřáté troubě. Podobné taštičky dělávám, používám větší tvořítko.
 
bruschetta
Ravioli jablečné
grin Listové těsto vařit nelze. Peče nebo smaží se při teplotě 220-250°C, při nižší teplotě z těsta uniká tuk, který má na starost listování a těsto je tvrdé a nízké. Tak vysoké teploty v hrnci s vodou nedosáhnete. Dnes jsem shodou okolností pekla z listového těsta, dala jsem tedy malý odkrojek vařit. Už po pěti minutách zbyl z těsta jen rozvařený cár. Toto je špatný recept, palec dolů.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
2
1
Špatný recept