Kachní prsa s omáčkou z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s omáčkou z červeného vína
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Fíky čerstvé |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
500 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
200 g | Nudle široké |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kachní prsa, Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě. |
2 | Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat. |
3 | Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme. |
4 | V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme. |
5 | Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi. |