Drůbeží polévka s petrželovými svítky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží polévka s petrželovými svítky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30782 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Kuřecí čtvrtky |
10 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 263,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drůbeží polévka s petrželovými svítky postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omyté kuřecí čtvrtky. Ze všech stran opečeme, zalijeme vroucím vývarem a vaříme asi 45 minut. |
2 | Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme těsto, necháme je asi 30 minut odpočinout. Potom do těsta vmícháme nasekanou petržel. V pánvi rozehřejeme máslo a z těsta na něm upečeme jemnou omeletu. Srolujeme ji a nakrájíme na kolečka. |
3 | Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na tenké plátky, zalijeme scezeným vývarem, opepříme, osolíme a povaříme 2-3 minuty. |
4 | Z uvařeného kuřete obereme měkké maso, rozdělíme do talířů spolu se svítky a zalijeme polévkou. |