Recept

Krevetový salát z Tex-mex kuchyně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30789

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Citrony
1 ks Kopr čerstvý
400 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 257 mg
53% Bílkoviny 30 g

Krevetový salát z Tex-mex kuchyně postup přípravy receptu:

1

Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme vychladit.

2

Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Listy osušíme a natrháme na kousky.

3

Krevety omyjeme studenou vodou. Limetku rozkrojíme, vymačkáme šťávu a nakapeme ji na krevety. Necháme si stranou cca půl kávové lžičky šťávy.

4

Krevety osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

5

Vychlazená vejce oloupeme. Dáme si stranou cca 4 kolečka vejce a zbytek dáme do misky. Pokrájíme a rozmačkáme vidličkou spolu s majonézou, přidáme pár kapek limetkové šťávy.

6

Na talíř rozprostřeme natrhané salátové listy. Krevety nejdříve vyloupneme z krunýře a naaranžujeme je na salátové listy. Ozdobíme plátkem vejce, malou větvičkou kopru pro vůni, plátkem citronu a lžící vaječné majonézy.

Poznámka

Oblíbeným nápojem k tomuto pokrmu je ovocný koktejl. Připravíme ho rychle a snadno. Na jednu porci dáme do sklenice na longdrinky 50 ml chlazené smetany a 100 ml chlazeného banánového džusu, přidáme 100 ml grenadiny a na závěr lžíci drceného ledu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz