Recept

Zeleninový bujon s ječmenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 30795

Ingredience

100 g Ječmen - obilky
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
15% Sacharidy 55 g
200% Tuky 150 g
36% Sodík 723 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zeleninový bujon s ječmenem postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme ječmen do studené vody. Druhý den ho scedíme. Očistíme stroužek česneku a prolisujeme. Omyjeme petržel kudrnku, drobně ji pokrájíme.

2

V hrnci přivedeme k varu bujon z kořenové zeleniny, přimícháme ječmen, česnek, dochutíme solí a bílým pepřem.

3

Vaříme pomalu 1-2 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.

4

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

5

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

6

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

7

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

8

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

9

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept