Holštýnské telecí hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holštýnské telecí hrudí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Okurky nakládané |
150 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1500 g | Telecí hruď |
100 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 206,6mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 846,0mg |
Vitamín A | 238,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Rajčata, Sůl, Telecí hruď, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holštýnské telecí hrudí postup přípravy receptu:
1 | Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění. |
2 | Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. |
3 | Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme. |
4 | Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka. |
5 | Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme. |
6 | Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk. |
7 | Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou. |