Jednoduchý recept

Holštýnské telecí hrudí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 308

Ingredience

20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
150 g Okurky nakládané
150 g Rajčata
30 g Sůl
1500 g Telecí hruď
100 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 206kJ
1% Sacharidy 3 g
57% Tuky 43 g
75% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Holštýnské telecí hrudí postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění.

2

Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou šunku, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci.

3

Kapsu v hrudí naplníme nádivkou, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme.

4

Přesekané kosti dáme do pekáče, přidáme zbývající tuk, máslo a podlijeme horkou vodou. Na kosti vložíme naplněné maso a v troubě pečeme doměkka.

5

Měkké maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme.

6

Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník a zvolna ji povaříme, až se oddělí tuk.

7

Při podávání hrudí krájíme ostrým nožem na porce a podléváme přírodní šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept