Rajčatová španělská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová španělská polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30815 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 krajíc | Bageta |
5 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
225 g | Chléb italský |
1 ks | Cibule |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
500 g | Rajčata |
150 g | Sýr Čedar |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 763,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb italský, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová španělská polévka postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne. |
2 | Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne. |
3 | Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí. |
4 | Posypeme chilli a podáváme k polévce. |
Poznámka
Italský chléb nakrájíme na kostičky.