Jednoduchý recept

Polévka fazolová se slaninou a česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30816

Ingredience

1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
400 g Fazole bílé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata
225 g Slanina vepřová
100 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
7 dl Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 584kJ
24% Sacharidy 86 g
170% Tuky 128 g
75% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 40 g

Polévka fazolová se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Do rozpálené pánve vložíme dva plátky pokrájené slaniny a smažíme 4 minuty, dokud slanina nepustí tuk a nepropeče se. Poté dáme na talíř a necháme vychladnout.

2

Do velkého hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a olej. Smažíme 4 minuty. Nakrájíme zbývající slaninu a s česnekem ji přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, uvařené fazole, tymián a rajčatový protlak. Zakryjeme pokličkou a vaříme 8 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a servírujeme. Každou porci posypeme křupavou slaninou a strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept