Polévka fazolová se slaninou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka fazolová se slaninou a česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30816 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
225 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
7 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 67,7mg |
Draslík | 553,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Čedar, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Fazole bílé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka fazolová se slaninou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Do rozpálené pánve vložíme dva plátky pokrájené slaniny a smažíme 4 minuty, dokud slanina nepustí tuk a nepropeče se. Poté dáme na talíř a necháme vychladnout. |
2 | Do velkého hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a olej. Smažíme 4 minuty. Nakrájíme zbývající slaninu a s česnekem ji přidáme do hrnce. Zakryjeme pokličkou a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, vývar, uvařené fazole, tymián a rajčatový protlak. Zakryjeme pokličkou a vaříme 8 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a servírujeme. Každou porci posypeme křupavou slaninou a strouhaným sýrem. |