Zdravý recept

Hustá zeleninová polévka s fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30817

Ingredience

250 g Celer řapíkatý
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
250 g Cuketa
300 g Fazole bílé
800 g Kosti hovězí morkové
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

116% Kalorie 2,279 kcal
Kilojoule 9 536kJ
23% Sacharidy 84 g
725% Tuky 544 g
65% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Hustá zeleninová polévka s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat.

2

Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut.

3

Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.

4

Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

5

Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.

6

Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky.

7

Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu.

8

Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.

Poznámka

Fazole je nejlépe namočit přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept