Hustá zeleninová polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá zeleninová polévka s fazolemi
Hustá zeleninová polévka s fazolemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30817 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
250 g | Cuketa |
300 g | Fazole bílé |
800 g | Kosti hovězí morkové |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli paprička, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá zeleninová polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat. |
2 | Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut. |
3 | Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno. |
4 | Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. |
5 | Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno. |
6 | Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky. |
7 | Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu. |
8 | Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou. |
Poznámka
Fazole je nejlépe namočit přes noc.