Hustá zeleninová polévka s fazolemi

110 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2279 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
199 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
21 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat. Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut. Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno. Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno. Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky. Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu. Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.