Jednoduchý recept

Švédské masové kuličky

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3082

Ingredience

1 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
85 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 964kJ
4% Sacharidy 15 g
47% Tuky 35 g
27% Sodík 545 mg
41% Bílkoviny 23 g

Švédské masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, strouhanku a nasekaný kopr smícháme, dle chuti osolíme a opepříme.

2

Ze směsi vytvoříme asi 20 ks kuliček, opečeme na oleji až zhnědnou. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a mícháme, po chvílï přilijeme vývar a mícháme do husté omáčky.

3

Vrátíme kuličky, prohřejeme a podáváme posypané koprem.

Poznámka

Jako příloha se hodí bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept