Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 30824
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 stroužek Česnek
225 g Houby čerstvé
140 g Houby nakládané
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 345kJ
21% Sacharidy 74 g
30% Tuky 22 g
11% Sodík 226 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fusilli s houbami postup přípravy receptu:

1

Lžíci oleje, ve kterém jsou naloženy houby, vložíme do středně hluboké pánve. Větší kousky hub rozkrájíme na malé kousky.

2

K oleji přidáme máslo a necháme rozpustit. Vložíme sterilované i čerstvé houby, oregano, utřený česnek, sůl a pepř. Často mícháme, smažíme na mírné teplotě 10 minut, až jsou čerstvé houby měkké. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

3

Jakmile jsou houby měkké, zvýšíme teplotu a mícháme, dokud je všechna přebytečná tekutina vyvařena. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept