Recept

Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 30825

Ingredience

500 g Fazole černé
1 ks Feferony
500 g Ovarové ramínko vařené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tabasco
8 plátek Prosciutto sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 468kJ
22% Sacharidy 79 g
42% Tuky 32 g
4% Sodík 75 mg
97% Bílkoviny 54 g

Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.

2

Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.

3

Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.

4

Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.

5

Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.

6

Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.

7

Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.

Poznámka

Fazole necháme namáčet ve vodě přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept