Recept

Francouzská bouillabaisse

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30834

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Fenykl čerstvý
1 kávová lžička Fenyklová semínka
800 g Filé rybí
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Vývar rybí
4 stroužek Česnek
2 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
46% Sodík 911 mg
164% Bílkoviny 92 g

Francouzská bouillabaisse postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké proužky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky také nasekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na nudličky. Pomeranč omyjeme a z půlky odkrojíme tenkou vrstvu kůry.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme fenyklová semínka, polovinu petrželky, česnek a cibuli. Vmícháme fenykl, pomerančovou kůru, rajčata a zalijeme polovinou rybího vývaru. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 15 min.

3

Zbylý vývar zahřejeme, šafrán rozemneme mezi prsty a přidáme do vývaru. Společně s citronovou šťávou vmícháme do hrnce, osolíme, opepříme a dochutíme rajčatovým protlakem.

4

Rybu mírně osolíme, opepříme a vložíme do polévky. Vše dusíme dalších cca 8 min. Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.

Poznámka

jako přílohou můžeme použít opečenou bagetu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept