Grilovaná zelenina a bulgur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná zelenina a bulgur
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
280 g | Bulgur |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Harissa pasta |
2 ks | Lilek |
2 hrst | Máta |
4 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 708,9mg |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Citrony, Lilek, Máta, Med včelí, Paprikové lusky čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná zelenina a bulgur postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne. |
2 | Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát, aby změkl. Slijeme a zakapeme zbylou směsí a citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou a mátovými lístky. |
3 | Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podáváme s grilovanou zeleninou. |
Poznámka
Harissa se prodává v obchodech, můžeme si jí i vyrobit z rajského pyré, koriandru a mletého kmínu. Bulgur se prodává v obchodech, jsou to celá pšeničná zrna.