Kyjevské řízky

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1498 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
135 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a rozložíme na pracovní desce. V míse utřeme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem a bylinkami, rozdělíme na 4 díly a každý díl rozprostřeme na střed plátku masa. Plátek přehneme a sepneme párátky, aby se neotvíral. Každou porci obalíme v rozšlehaném vejci a nastrouhaném parmezánu, rozložíme na talíř a necháme v lednici 20 minut odležet.
  • 2
    Uleželé, naplněné řízky znovu obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme dozlatova v hlubší pánvi na rozpáleném oleji.
  • 3
    Podáváme např. s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem ozdobené petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.