Kyjevské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyjevské řízky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
800 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Olej rostlinný |
30 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 236,3mg |
Draslík | 898,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kyjevské řízky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a rozložíme na pracovní desce. V míse utřeme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem a bylinkami, rozdělíme na 4 díly a každý díl rozprostřeme na střed plátku masa. Plátek přehneme a sepneme párátky, aby se neotvíral. Každou porci obalíme v rozšlehaném vejci a nastrouhaném parmezánu, rozložíme na talíř a necháme v lednici 20 minut odležet. |
2 | Uleželé, naplněné řízky znovu obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme dozlatova v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. |
3 | Podáváme např. s vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem ozdobené petrželkou. |