Jednoduchý recept

Japonská rýže

  • Japonsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Japonská rýže 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 30857
Kategorie: Přílohy

Ingredience

40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
5 g Pepř bílý
350 g Rýže jasmínová
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
13% Sacharidy 46 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 350 mg
11% Bílkoviny 6 g
Japonská rýže

Japonská rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut.

2

Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme k rýži. Dále je smažíme, dokud nejsou hotová a dobře promíchaná s rýží. Podáváme jako přílohu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept