Jednoduchý recept

Protlak z rajčat

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Protlak z rajčat 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30870

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
30 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
600 g Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 439kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 82 mg
4% Bílkoviny 2 g

Protlak z rajčat postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.

2

Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.

3

Necháme hodinu vařit.

4

Odstavíme z plotny a vmícháme olej.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Protlak z rajčat
Protlak z rajčat je lehkým receptem, který zvládne i začínající kuchařka/hospodyňka. Jestliže se vám letos urodilo víc rajčat a vy nevíte co s nimi. Určitě si tento protlak připravte. Nemusíte pak běhat do obchodu pro ten umělý.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept