Jednoduchý recept

Karamelová mléčná rýže

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30878

Ingredience

420 g Cukr krupice
1000 ml Mléko polotučné
250 g Rýže loupaná
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 391kJ
47% Sacharidy 168 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 13 mg
26% Bílkoviny 15 g

Karamelová mléčná rýže postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízneme vnitřek vymáčkneme do mléka.

2

Mléko uvedeme k varu.

3

Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.

4

Uvedeme k varu, vaříme 25 minut.

5

Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.

6

Zbytek cukru přesypeme do hrnce a necháme rozpustit za stálého míchání v karamel.

7

Hotový karamel nalijeme do formy a navrch přelijeme rýžovou kaši.

8

Necháme vychladnou přes noc v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept