Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 30919

Ingredience

5 g Koření pěti vůní
15 g Maizena - kukuřičný škrob
30 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř cayenský
2 polévková lžíce Sůl
1 kg Vepřová žebra
Na marinádu
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Omáčky
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 393kJ
2% Sacharidy 9 g
89% Tuky 67 g
58% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 41 g

Žebírka ve woku postup přípravy receptu:

1

Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření.

2

Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat.

3

Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda.

4

Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept