Jednoduchý recept

Frankfurtská bylinková omáčka

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30951

Ingredience

15 g Brutnák
2 polévková lžíce Hořčice dijonská
15 g Kerblík
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej olivový
15 g Pažitka
10 g Petržel - nať
4 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana
15 g Řeřicha
15 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 415kJ
1% Sacharidy 5 g
42% Tuky 32 g
7% Sodík 140 mg
18% Bílkoviny 10 g

Frankfurtská bylinková omáčka postup přípravy receptu:

1

Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.

2

Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

K omáčce jsou vhodná vajíčka na hniličku a brambory na loupačku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept