Krevetová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30966 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Cibule |
150 g | Krevety tygří |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 81,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže dušená, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová rýže postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a zázvor oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Olej rozpálíme, přidáme zázvor s cibulí a necháme chvíli smažit. Poté přisypeme vařenou rýži, uvařené krevety, sůl a pepř. |
2 | Necháme 10 minut prohřát a poté servírujeme. |